Geld lenen voor een verbouwing

verbouwen

Soms moet er een verbouwing plaatsvinden in je woning, hoewel je daar eigenlijk geen budget voor hebt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van een dakkapel of het creëren van een grotere woonkamer. Gelukkig zijn er diverse manieren om toch een verbouwing te kunnen realiseren.

Door geld te lenen kun je prima je droomhuis realiseren en maandelijks een bepaald bedrag aflossing van de financiering.

Welke financieringen zijn mogelijk?

Er zijn diverse financieringen waar je uit kunt kiezen wanneer jij je huis gaat verbouwen. Twee kredietvormen zijn het meest bekend. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

*Doorlopend krediet: dit is een kredietvorm met een variabele rente. Je lost elke maand een gedeelte af, inclusief rente. Afgeloste bedragen kun je weer opnieuw opnemen.
*Persoonlijke lening: een persoonlijke lening is een kredietvorm met een vaste rente. Je lost elke maand iets af. Afgeloste bedragen kun je niet opnieuw opnemen.

Energie besparen en geld lenen

Een andere manier om voordelig geld te lenen, kan met behulp van de energiebespaarlening. Het is een aantrekkelijke optie om een financiering voor je woning te regelen. Je dient hiervoor de beschikking te hebben over een eigen woning. Het is een jaarannuïteitenlening en je betaalt een vaste rente.

Met deze lening kun je maximaal € 25.000,00 lenen. Uiteraard heeft deze lening betrekking op energiebesparende investeringen in je woning.

Ga in gesprek met een financieel adviseur

Zoals bij elke lening of verzekering die je afsluit, is het raadzaam om met een financieel adviseur om tafel te zitten. Deze kan jou een helder advies geven over welke financiering het beste bij jouw situatie aansluit. Van te voren is het wel mogelijk om via internet te berekenen hoeveel je kunt lenen.

Bij het afsluiten van een lening wordt altijd gekeken of je de mogelijkheid hebt om de lening terug te betalen. Plan daarom vandaag nog een afspraak met een financieel adviseur.

Help! Ik heb een restschuld

huis onder water

Door de dalende huizenprijzen blijven steeds meer mensen met een restschuld zitten bij de verkoop van een huis. Dit is natuurlijk erg onaangenaam en het is dan ook belangrijk om van te voren wat informatie hierover in te winnen.

Overleg met de hypotheekverstrekker

Wanneer je je huis wilt verkopen dien je dit te overleggen met de geldverstrekker. Deze moet namelijk akkoord gaan met de verkoop. Daarna zul je ook een oplossing moeten vinden voor het financieren van de restschuld voordat je het huis daadwerkelijk verkoopt.

Restschuld financieren

De restschuld kun je op verschillende manieren financieren. Allereerst is het natuurlijk verstandig, wanneer je een restschuld verwacht, er alvast voor te gaan sparen of de hypotheekschuld versneld af te gaan lossen. Echter wanneer je de restschuld niet ziet aankomen zul je het op een andere manier moeten financieren. Je kunt een doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluiten. Ook een lening bij vrienden of familie is mogelijk. Tot slot zou je het kunnen mee financieren in de nieuwe hypotheek.

Restschuld aftrekbaar

Vanaf eind 2012 is er een regeling van kracht dat de rente over de restschuld aftrekbaar is van je inkomen. Deze rente kun je maximaal 10 jaar aftrekken. Deze regeling is van kracht voor restschulden ontstaan voor 2018.

 

Bron afbeelding